121doc.se

Champix Pfizer

Champix - Den enda receptbelgda sluta röka medicinen som hjälper dig sluta utan nikotin

Klarna Med

Champix är en av marknadens mest effektiva behandlingar för rökavvänjning och har en kliniskt bevisad effekt. Behandlingen hjälper dig att trappa ned på cigaretterna, minska röksuget samt minska tillfredställelsen av cigaretter. Efter 12 veckors behandling blir de flesta helt rökfria.

Champix hjälper dig att:

  • Minska abstinensbesvären
  • Avvänja kroppen på nikotin
  • Minska känslan av belåtenhet efter en cigarett

Du kan enkelt beställa läkemedlet genom oss på 121doc. Välj bara vilket Startpaket du vill börja med och klicka sedan på ”fortsätt”. Läs mer om medicinen och hur behandlingen fungerar här nedan.

Få din vara innan du betalar!
0.5mg och 1mg förpackning
0.5mg och 1mg förpackning Startpaket Originalförpackning

Hur fungerar Champix?

Champix är ett nikotinfritt läkemedel som används vid rökavvänjning. När man slutar röka och kroppen inte längre får den mängd nikotin den är van vid är det lätt att drabbas av abstinensbesvär. Det är vanligt att känna oro, irritation eller nedstämdhet efter man har slutat röka. Vissa drabbas även av sömnbesvär på grund av abstinensbesvären. Den aktiva substansen i Champix, Vareniklin, hjälper till att lindra abstinensbesvären. Vareniklin mildrar röksuget och tar bort en del av abstinensbesvären vilket ökar dina chanser att sluta röka.

När du röker skickas belöningssignaler ut till hjärnan. Denna medicin fungerar på ett liknande sätt, då Vareniklin skickar ut liknande signaler som nikotin, om än svagare. På så sätt luras hjärnans belöningssystem och tror att du fått i dig nikotin. Läkemedlet minskar även tillfredställelsen av en cigarett. Om du under behandlingen väljer att röka kommer tillfredställelsen inte vara lika hög som normalt, vilket gör det mindre lockande att tända en ny cigarett.

Champix är bevisad att vara den mest framgångsrika avvärjningsmetoden för rökning som finns tillgänglig. Behandlingen ger dig fyra gånger så hög chans att sluta röka jämfört med om du endast skulle använda dig av din egen vilja. Du har en betydligt större chans att sluta röka permanent efter användning av läkemedlet jämfört med om du skulle använda dig av någon annan behandling. Kliniska studier visar att 44 procent av alla som använder medicinen blir rökfria en gång för alla. Detta kan jämföras med endast 18 procent av de som använder sig av nikotinersättning (nikotintuggummi eller nikotinplåster) och 21 procent av de som använt Zyban.

Fungerar Champix när man slutar snusa? Det har inte gjorts några kliniska studier mellan Champix och personer som försöker sluta använda snus. Däremot menar vissa att Champix fungerar även för de som önskar att sluta snusa. Rådfråga din läkare om du försöker sluta snusa och är intresserad av hjälpmedel.

Till toppen

Hur ska Champix rökavvänjning användas?

Champix bör användas av rökare som är motiverade att sluta röka. Det är viktigt att du som använder Champix är fast besluten om att sluta och utöver behandlingen får stöd och hjälp från anhöriga.

Patienter bör först bestämma ett datum då de ska sluta och sedan börja med Champix en vecka innan det datumet. Behandlingen börjar med en 0.5 mg-tablett för tre dagar, efter detta följer 4 dagar där patienten tar en 0.5 mg-tablett två gånger om dagen. Därefter tar patienten en 1 mg-tablett två gånger om dagen ända tills slutet av behandlingen (12 veckor). En speciell förpackning med den korrekta mängden av de båda tabletterna med olika styrkor är tillgänglig när behandlingen sätts igång. Dosen kan reduceras till 0.5 mg två gånger om dagen för patienter som inte tål 1mg-dosen. Patienter som lider av allvarliga njurproblem bör ta 1 mg Champix en gång om dagen. Efter 12 veckor kan en läkare välja att förlänga behandlingen till ytterligare 12 veckor eller välja att avstanna medicineringen stegvis.

Vecka 1 Dos
Dag 1 - 3 Ta en vit 0,5 mg Champix tablett om dagen.
Dag 4 - 7 Ta en vit 0,5 mg Champix tablett två gånger om dagen; en på morgonen och en på kvällen.
Vecka 2 - 12 Dos
Dag 8 - slut Ta en 1 mg Champix två gånger om dagen; en på morgonen och en på kvällen.

Tabletterna ska sväljas hela tillsammans med ett glas vatten. De kan tas med eller utan mat.

Till toppen

Champix biverkningar

De vanliga biverkningarna av Champix inkluderar huvudvärk, sömnsvårigheter, illamående, onormala drömmar, ökad aptit, förändrat smaksinne, muntorrhet, matsmältningsbesvär och yrsel. Om du känner dig illamående när du använder läkemedlet kan det hjälpa att ta tabletterna i samband med måltider.

Om man upplever att man blir nedstämd, deprimerad eller får självmordstankar av medicinen bör man genast avbryta behandlingen och kontakta läkare. Läs alltid bipacksedeln om eventuella biverkningar innan du börjar ta ett nytt läkemedel. Du kan läsa mer om Champix biverkningar här.

Till toppen

Beställa Champix rökavvänjning online

Du kan enkelt beställa Champix från oss på 121doc.se. Välj det Startpaket eller fortsättningspaket du önskar och klicka därefter på fortsätt. Du kommer då att föras vidare till vår onlinekonsultation. Där kommer vi att be dig svara på ett antal frågor om din medicinska historik och hur dina tidigare försök att sluta röka sett ut. När du lagt din beställning kommer en av våra läkare att granska dina svar för att avgöra om du är lämplig för behandling – var därför noga med att svara så korrekt och noggrant på våra frågor som möjligt. Om vår läkare menar att behandlingen är rätt för dig skickar denne ut ett recept till vårt apotek. Där dubbelkollas dina uppgifter innan behandlingen paketeras och skickas hem till dig. Väljer du UPS som leveranssätt kan du få din behandling levererad till din dörr inom 1-2 dagar.

Till toppen
Tillgängliga behandlingar
Behandlingar
Champix
Relaterad information
Champix effektivitet
Fakta
Namn på behandling: Champix
Alternativt namn: Vareniklin
Aktiv substans: Vareniklin
Tillverkare: Pfizer
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 120 mg
Skall tas: Komplicerat. Läs text.
Medicinsk status: Receptbelagt
För: För män eller kvinnor som vill sluta röka.
Beskrivning: Det enda receptbelagda läkemedlet som hjälper dig med att sluta röka.
Läkemedelsgruppen: Medel vid nikotinberoende
Inntak av alkohol: Rådfråga läkare
Amning: Använd inte
Under graviditeten: Använd inte